BibFag netværket

Biblioteket er initiativtager og tovholdere for et fagligt netværk bestående af ansatte i centraladministrationen med bibliotekslignende opgaver.

Mennesker i konferencelokale

Foto: Colourbox

Kompetenceudvikling og videndeling

I BibFag netværket har du, som ansat i centraladministrationen, mulighed for at kompetenceudvikle og videndele om biblioteksfaglige opgaver.

Det kan være opgaver som.

  • Vedligehold og registrering af en fysisk samling af bøger eller tidsskrifter
  • Digitaliseringsopgaver
  • Juridisk informationssøgning
  • Systematisk emnesøgning (databasesøgning)
  • Administration og forhandling af licenser
  • Formidlings- og undervisningsopgaver
  • Referencehåndtering
  • Forskningsregistrering
  • Fjernlånsbestillinger

Tilmeld dig BibFag

Personoplysningerne slettes eller anonymiseres løbende, efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes. Du kan til enhver tid kan trække dit samtykke til opbevaring af dine personoplysninger tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os. Læs mere i vores privatlivs- og persondatapolitik.

Eksklusivt for centraladministrationens ansatte

Netværket blev startet i 2022 og samler ansatte på tværs af ministerier, sektorer og uddannelsesmæssig baggrund. Deltagerne kommer fra forskellige dele af landet, og tæller mere end 30 personer. Fællesnævneren for BibFag netværkets deltagere er, at de er statsansatte med biblioteksfaglige opgaver.

Formålet med BibFag netværket

Formålet med netværket er at samarbejde og skabe et forum for vidensudveksling blandt ansatte i centraladministrationen med biblioteksfaglige opgaver

Netværkets arrangementer

I BibFag regi afholdes både fysiske og virtuelle møder, med både interne og eksterne oplægsholdere. Biblioteket udsender også et BibFag nyhedsbrev, som er tilgængelige for alle interesserede.

Det koster ikke noget at deltage i netværket og arrangementerne. Tilmeld dig netværket ovenfor og modtag invitationer til netværkets arrangementer direkte i din indbakke.

Hvis du vil vide mere

Du kan også følge netværket på sidelinjen og modtage oplysninger om kommende arrangementer via vores nyhedsbrev tilegnet BibFag netværkets interessenter. Modtagelse af nyhedsbrevet forudsætter ikke medlemskab i netværket.

Bliv en del af BibFag netværket

Informationsspecialist Charlotte Traberg-Andersen fra Institut for Menneskerettigheder er bruger af Det Kgl. Biblioteks service for centraladministrationen samt medlem af BibFag netværket. Et netværk for ansatte i centraladministrationen med biblioteksfaglige opgaver.